Test av polarpro filter til DJI Spark

PolarPro leverer flere filtre av høy kvalitet til DJIs droner og mange andre actionkameraer. Jeg har vært så heldig å få teste to av settene de leverer til DJI Spark.

PolarPro filter til DJI Spark

Bildeformat

Mange lurer sikkert på hvorfor man trenger filter i første omgang, og ikke bare benytte seg av dronen slik den er. Svaret på det er ikke alltid like enkelt å gi. Kamerafilter skal i all hovedsak øke kontrastene, fremheve farger og redusere glans/gjenskinn. Hvis du velger å ta bilder uten filter, kan du hente igjen mye av dette i et godt bilderedigeringsprogram. Dette anbefales kun hvis bildet er i RAW/DNG format og ikke JPEG, siden sistnevnte kan gi dårlig resultat. For de som ikke vet forskjellen er RAW/DNG et ”ubehandlet” bilde, likt de gamle negativene som ble levert til fotobutikkene før i tiden. JPEG, på den andre siden, er et ferdigbehandlet bilde som du kan henge på veggen. Hvis du behandler et JPEG-bilde vil du sannsynligvis få mye støy i form av røde prikker som vises veldig godt på mørke områder. DJI Spark leverer kun bilder i JPEG, og da blir bruk av filter enda viktigere for å oppnå et godt resultat.

 

Hvordan finne forskjellen

For å teste filtrene har jeg laget tre bildeserier der du kan sammenligne bildene som er tatt med et bilde uten filter. Den første serien er tatt i overskyet vær med fokuspunkt på veien midt høyre i bildet.

 

 

Den andre serien er tatt i mot solen med fokuspunkt midt høyre i bildet.

 

 

Den tredje serien er tatt på kvelden i overskyet vær med fokuspunkt rett til høyre for nærmeste båt.

 

Hva jeg ser etter

Som du ser på bildene er det ikke alltid like lett å se hva som er finest, da forskjellene til tider kan være små. Men det som kommer frem er at i bildene uten filter, blir fargene ofte litt tamme og døve. Mens de kommer godt frem når man bruker FP og ND 32-filteret. Hvis vi setter de to filterpakkene opp mot hverandre, så gir Cinema-serien et litt mer ”film-aktig” preg. Dette kommer godt fram i den andre bildeserien med ND32-filtrene. Bortsett fra det så er begge settene av høy kvalitet og det er vanskelig å bedømme om det ene settet er bedre enn det andre. Her igjen kommer det litt an på hva du som bruker foretrekker.

 

Bruk

Når det kommer til utforming og bruk, så gjør utforming av kameraet det litt utfordrende å feste filteret. Det man må være obs på er at man ikke får en glippe nederst mellom linse og filter. Ellers vil jeg anbefale å investere i en linsepenn slik at du kan rense filteret etter at du har hatt pølsefingrene på glasset.

 

Oppsummert

Alt i alt vil jeg si at begge produktene leverer bra. Polarpro har nok en gang gjort en god jobb med å lage gode filter for DJI´s droner. Når det kommer til spørsmålet om at du som bruker bør ta i bruk filter, så vil jeg si ja. Da spesielt hvis du er ute etter pene bilder. Men hvilken pakke du bør velge må du nesten bedømme selv ut i fra bildeseriene.

 

 

Her finner du alle Spark filter og en del andre produkter fra PolarPro.

 

Kontakt oss

Har du noen spørsmål om innlegget eller har du forslag til noe annet vi bør skrive om så kan du kontakte oss her.

Les også disse...