Pix4D Logo

PIX4D

PIX4D har på mange måter vært med på å sette bransjestandarden for fotogrammetri programvarer til droner gjennom sin mest kjente programvare Pix4D Mapper.

I tillegg til Mapper har de i de siste årene utviklet et økosystem av programvarer som dekker de aller fleste bruksområdene. Les videre for å få en oversikt over alternativene og les gjerne med på de individuelle produktsiden eller ta kontakt med oss for hjelp på veien.

PROGRAMVARER

Pix4D Mapper logo

MAPPER

Pix4D Mapper er på mange måter baseproduktet for fotogrammetri og hva de selv kaller for den sveitsiske kniv. Den har de fleste funksjonene og verktøyene du trenger for å lage blant annet punktskyer, 3D mesh, ortofoto og høydemodeller med høy kvalitet. Dette er et sikkert kort for de fleste.

Pix4D Cloud logo

CLOUD

Pix4D Cloud er den ideelle løsningen for deg som enkelt og raskt vil kunne produsere punktskyer, ortofoto og høydemodeller uten forkunnskaper og kraftig PC. Du laster opp dine bilder i skyen og får ferdige resultater etter kort tid. I ferdige resultatene kan du måle avstand, areal, volum og dele alt med andre.

Pix4D Cloud Advanced logo

CLOUD ADVANCED

For deg som har enda høyere krav så er Cloud Advanced et hakk opp fra vanlige Cloud. Her kan du bruke GCP'er for å få høyere nøyaktighet på resultatene. Du har også andre funksjoner som å legge inn tegninger for å stemme av prosjektet og tidslinje som lar deg følge utvikling på et prosjekt over tid.

Pix4D Matic logo

MATIC

Pix4D Matic ble utviklet for å ta over der Mapper ofte møter utfordringer. Når det kommer til vesentlig større prosjekter og lange korridorer er dette programvaren som yter best. Den har også et veldig brukervennlig og moderne grensesnitt som gjør den rask og enkel å jobbe i. Den er også linket tett sammen med Survey,

Pix4D Survey logo

SURVEY

Pix4D Survey er den mest unike programvaren i Pix4D's portefølge da den ikke er en programvare for å generere punktskyer eller 2D resultater i. Dette er en programvare der du importerer ferdige punktskyer fra fotogrammetri eller LiDAR og jobber videre med de for å blant annet klassifisere, analysere, vektorisere. Deretter kan du eksportere og jobbe videre i CAD.

Pix4D React logo

REACT

Pix4D React er fremst utviklet for bruk av nødetater som trenger rask oversikt og situasjonsforståelse over et område. Med sin effektive algoritme går prosesseringen raskt selv på en mindre kraftfull laptop og du kan jobbe helt offline. Resultatene du får ut er 2D kart og høydemodeller. I disse kan då måle, merke ut viktige objekt eller områder og dele denne informasjonen med andre.

Pix4D Fields logo

FIELDS

Pix4D Fields er en 2D programvare som er utviklet for landbruk og analyse av plantehelse. Du kan bruke både RGB og multispektrale data for å lage ortofoto og indekskart. Disse resultatene kan deretter analyseres og legges til grunn for doseringskart som på sikt gir bedre avlinger og mer effektiv drift av ditt landbruk.

Pix4D Inspect logo

INSPECT

Pix4D Inspect er litt annerledes enn flere av de andre programvarene da den er utviklet for å benytte 3D punkskyer for å forvalte og inspisere ulike type infrastruktur. Du bruker Pix4D Scan for å fly og samle inn bilder som du deretter prosesserer i Inspect og lager punktskyer/modeller som kan brukes for å inspisere og planere vedlikehold, reparasjoner eller installasjoner.

APPLIKASJONER

Pix4D Capture logo

CAPTURE

Dette er en gratis applikasjon for flygning av enklere kartleggingsoppdrag med droner. Etter flygingen kan bildene lastes opp for automatisk prosessering i Pix4D Cloud.

Pix4D Catch logo

CATCH

Dette er en gratis applikasjon som er utviklet for mobiltelefoner og nettbrett og brukes for å ta bilder fra bakken som deretter lastes opp i Pix4D Cloud for skyprosessering.

Pix4D Scan logo

SCAN

Dette er en gratis applikasjon for flygning av mer kompliserte flighter for inspeksjonsformål. Den er utviklet for å ta bilder som deretter lastes opp og prosesseres i Pix4D Inspect.

HARDVARE

Pix4D viDoc RTK Rover

ViDoc RTK Rover

ViDoc RTK Rover er en GNSS mottaker som er designet for å monteres på iPhone eller iPad  og brukes sammen med applikasjonen Pix4D Catch. Appen har støtte for å brukes med NTRIP, sånn at du mottar korreksjoner i realtid og får centimeter nøyaktighet på bildeposisjonene.

Når du er ferdig med bildefangsten kan du laste opp bildene direkte fra appen til Pix4D Cloud eller eksportere de for å prosessere manuelt i Mapper eller Matic. Bruker du viDoc RTK på en iPhone eller iPad med LiDAR så brukes også LiDAR-dataen for å forbedre resultatene i prosesseringen.

Dette er et produkt som egner seg veldig bra for dere som har prosjekter i mindre skala der dere vil gjøre verdifull dokumentasjon i forkant, underveis eller etter avsluttet prosjekt.

Vi hjelper dere igang

Er dette nytt for dere så hjelper vi dere gjerne med å komme i gang. Når dere handler en komplett pakke med drone og Pix4D programvare så inkluderer vi en gjennomgang av arbeidsflyten etter at utstyret er levert.

Ønsker dere en mer omfattende kurs så er vi også behjelpelig med dette. Ta kontakt så finner vi en god løsning.