Phantom 4 RTK

Effektivisere måten dere henter inn nøyaktig data på, ved å ta i bruk en av markedets mest kompakte og brukervennlige RTK droner.

En ny generasjon av verktøy for kartlegging

Når DJI utviklet Phantom 4 RTK var hensikten å sette en ny standard for nøyaktig kartlegging med lette og kompakte droner – P4RTK gjør det mulig å samle inn data med centimeter nøyaktighet, selv med et minimalt antall kontrollpunkter. 

1cm+1ppm
RTK Horisontal Posisjonerings Nøyaktighet

1.5cm+1ppm
RTK Vertikal Posisjonerings Nøyaktighet

5cm*
Absolut Horisontal Nøyaktighet
i fotogrammetri modeller

*Ved flygning på 100m høyde, 2.7cm GSD.

Nøkkelfunksjoner

RTK - posisjons nøyaktighet på centimeter nivå

Phantom 4 RTK har en integrert RTK modul, som gir realtids korrigeringer for å få forbedret absolutt nøyaktighet på bilde metadataen. I tillegg til dette så lagres satellit dataen for å kunne brukes til PPK (Post Processed Kinematics), noe du kan gjøre med DJI’s Cloud PPK tjeneste*. For å dra nytte av nøyaktigheten til P4RTK så kan du bruke DJI’s D-RTK 2 GNSS Mobile Station, eller koble deg opp til en NTRIP tjeneste som f eks CPOS gjennom å bruke simkort i en 4G dongle eller WiFi hotspot.

*Ta kontakt med oss for mer informasjon om DJI’s Cloud PPK tjeneste.

TimeSync - Synkroniserer data

For å dra maksimal nytte av Phantom 4 RTK modulen utviklet DJI det nye TimeSync systemet for å synkronisere dataen fra flightcontroller, kamera og RTK modulen. I tillegg til dette så sørger TimeSync for at metadataen er matchet med det optiske senteret av kameralinsen, sånn at man kan oppnå optimale fotogrammetriske resultater og komme ned i centimeter nøyaktighet.

Optimalisert Kamera

Fange skarpe bilder som er godt egnet for fotogrammetri med en 1’’, 20 Megapixel CMOS sensor. Med sin mekaniske lukker kan ni samle data mens dronen beveger seg, da den reduserer risikoen for ‘’rolling shutter’’ effekt som ødelegger bildene. Med sin oppløsning på 20MP kan ni oppnå en GSD (ground sampling distance) på 2,74cm ved 100m flyhøyde. For å sikkerstille at hver Phantom 4 RTK leverer optimal nøyaktighet så kalibreres hver kamera linse gjennom en omfattende prosess, og parametrene lagres i metadataen til hver bilde, sånn at fotogrammetri programvaren kan justere for hver eneste bruker.

Utviklet For Landmålere

DJI Phantom 4 RTK er utviklet for landmålere som vil jobbe mer effektivt med å samle inn data med høy nøyaktighet.

Skreddersydd app - GS RTK

Phantom 4 RTK leveres som standard med fjernkontroll som har en innebygget lyssterk 5,5″ skjerm og dedikert applikasjon for automatisk flyging – GS RTK. Med appen kan du planlegge og gjennomføre automatiske oppdrag.
Du kan legge inn høydemodeller for å holde en jevn høyde over bakken når du flyr i kupert terreng, og dervved få en konstant GSD.
Når du flyr mange forskjellige oppdrag så lagres de i appen sånn at de kan repeteres flere ganger over tid.

3e' Parts Applikasjoner

Piloter med erfaring fra 3’e parts applikasjoner kan dra nytte fra et stort økosystem av applikasjoner som er utviklet gjennom DJI’s Mobile SDK. Med DJI Phantom 4 RTK med SDK Remote Controller lar deg bruke Android eller iOS enheter og installere alle kompatible Mobile SDK applikasjoner.

OcuSync Radio Overføring

DJI’s OccuSync radio overføring gir deg en stabil og pålitelig radio og video signal på lange avstand. Noe som er utmerket for deg som må kartlegge store områder eller lange strekninger*.

* Rekkevidde påvirkes av faktorer i omgivelsen, som vegetasjon eller byggninger som blokkerer signalen eller støy fra andre nettverk. Husk ogsåå på å ha de rette tillatelsene og sikkerhetsrutinene hvis du skal fly BLOS.

D-RTK 2 Mobile Station

For å få mest mulig nøyaktige data ut av din Phantom 4 RTK bruker du D-RTK 2 Mobile Station som leverer realtids korrigeringer av GNSS data til dronen mens du flyr, også på steder der du ikke har 4G dekning eller tilgang til NTRIP.

D-RTK 2 Mobile Station kan også brukes som en RTK Rover for å sette ut bakke kontrollpunkter. Med en robust design og OcuSync system for å overføre korreksjonsdata, er dette en løsning som gir deg centimeter nøyaktighet i dine kartleggings oppdrag i alle forhold.

Kom raskt i gang

Vi har allerede hjulpet mange bedrifter og organisasjoner med å ta i bruk Phantom 4 RTK på en effektiv måte og vi hjelper gjerne dere også. Derfor inkluderer vi en gratis support sesjon der vi hjelper dere med å komme i gang. Dette gjør vi via videolink eller på plass hos oss i Bergen.

Vi tilbyr også kurs over én eller flere dager for enkelte piloter eller hele team. Våre kurs kan gjøres hos dere, hos oss eller over vår webinar platform.

Ta Kontakt